Café Oscar – Ny mötesplats på handelsområdet

I fredags invigde Café Oscar sitt café i de nybyggda lokalerna på Kirunas växande handelsområde. Caféet har tagit med sig sina omtyckta recept från verksamheten i centrum men utökar även sitt sortiment med surdegsbröd. Det blir både matbröd och vetebullar på surdeg som nytt tillskott på menyn.

Trots det kyliga vädret med runt 20 minusgrader ringlade sig kön lång när Café Oscar slog upp sina portar. Många kirunabor var nyfikna på att besöka det nya cafét och smaka på surdegsbrödet.

Café Oscar har under en tid velat utöka verksamheten med ytterligare ett café i Kiruna.

– Jag hade sökt lokal i cirka ett år när jag hörde att Fastighetsmästaren skulle bygga nytt och eftersom jag redan har öppnat två caféer i deras lokaler och vet att handelsområdet är på tillväxt med stor potential kändes det helt självklart att det nya caféet skulle blir där, säger Carola Enmark som driver Café Oscar.

– Jag tog kontakt med Fastighetsmästaren direkt och vi har tillsammans arbetat fram en lokal med 55 platser, fortsätter Carola.  De har även sett till att vi har skoterparkering utanför det nya caféet så att Kirunas alla skoteråkare kan komma in och fika och värma sig, avslutar Carola.

Handelsområdet Krämaren Välten har gott om parkeringar och generösa öppettider.

Bakgrund Café Oscar

1995 blev Carola Enmark delägare i bageriet i Puoltikasvaara, en by belägen mellan Kiruna och Gällivare. Bageriet levererar bakverk och bröd till matbutiker i Norrbotten och strax efter att Carola tog över verksamheten helt förverkligade hon sin dröm genom att öppna en tillhörande cafédel i anslutning till bageriet. Efter det har hon hunnit öppna ytterligare tre caféer. Ett Café Oscar i Kiruna 2009, Café Oscar i Gällivare 2011 och nu ett tredje Café Oscar på Kirunas handelsområde.