Gymmet – ny hyresgäst i Galaxen

I lördags invigdes en ny verksamhet i gallerian Galaxens nedre plan. Ett gym på totalt 800 kvm och med ett dagligt kundflöde på 100-250 besökare per dag kommer att ytterligare stärka Galaxens plats som Kiruna centrums mest naturliga mötesplats.

Fredrik Gunnelbrand har bedrivit gym-verksamhet i Kiruna sedan 2003. Planer på att utveckla och expandera verksamheten har funnits länge men den tidigare lokalen har inte haft utrymme för detta. När kundkretsen slutligen växt så mycket att man gick miste om nya kunder var en ny, större lokal ett måste. När Fastighetsmästarens lokal på nedre plan i Galaxen, en galleria i Kiruna centrum, blev lediga nappade han direkt.

De nya lokalerna är på 800 kvm, vilket är tre ggr så stort som tidigare. En del omarbetningar och anpassningar av lokalen har gjorts för att det ska passa den nya verksamheten. Nya, stora och fräscha omklädningsrum med en gemensam bastu har ordnats.

Det Gymmet har lagt mest krut på är konditionsavdelningen. Från tidigare fyra löpband finns det idag nio stycken och man har även köpt in crosstrainers, fler cyklar, roddmaskiner och även en stakmaskin. Det har även byggts ett MMA rum där det finns matta och boxsäckar för den som vill.

Lokalen innefattar också en butik med ett större utbud av både kläder och kosttillskott.

– Tack vare att det är en galleria och inte finns några boende i huset kommer vi även kunna ha ännu bättre öppettider, berättar Fredrik. 04:30 till 23:00 alla dagar!

– Även bemanningen kommer att utökas; mån-tors 17-22, fredag 15-19 och även en del lördagar, fortsätter Fredrik.

Ingången sker genom Galaxens huvudentré, där man får dra sitt kort för att få upp dörrarna de tider då övriga delar av gallerian inte har öppet. Det här kommer öka kundflödet i Galaxen ytterligare då Gymmet under 2013 hade 2000 individuella besökare och mellan 100-250 besökare per dag.