Hyresgäster har hittat hem i nya butikslokaler på Kiruna Handelsområde

Vid årsskiftet stod den senaste byggnaden klar på Kiruna Handelsområde, en fastighet på drygt 2000 kvm. Den 25 januari 2017 var det stor invigning när två nyinflyttade hyresgäster invigde sina lokaler.

Varuhuskedjan JYSK flyttade in i den största lokalen på 1395 kvm. Här finns ljusa, öppna ytor som optimerar skyltningen av framförallt möbler och hyresgästen trivs bra i sina nya lokaler.

– Kunderna tycker att det är roligare att komma in i butiken nu när vi har bättre ytor att visa upp våra möbler på, säger butikschef Anders Mannela och tillägger att man även har sett en ökning av antalet kunder sedan flytten.

På gaveln till samma byggnad flyttade Elkedjan in i en lokal på totalt 470 kvm. Företaget som bedriver både butiksverksamhet och tjänster inom elinstallation valde att flytta sin verksamhet från centrum till Kiruna Handelsområde. En av anledningarna var att man ville förbättra logistiken för de anställda som arbetar med elinstallationer. Vid Elkedjans nya lokaler finns bra parkeringsmöjligheter på baksidan av butiken, vilket underlättar gods- och materialhantering. Även kundernas parkeringsmöjligheter har förbättrats genom flytten.

– Vi upplever ett bra kundflöde här på handelsområdet, speciellt på helgerna, säger butikschef Peter Tieva. Inför flytten fick vi möjligheten att påverka utformningen av lokalen så att den skulle passa vår verksamhet och vi valde bland annat att ha gott om skyltfönster så att vi kan visa upp vårt produktutbud på ett bra sätt.

I samma byggnad finns fortfarande en ledig butikslokal på 156 kvm med ett optimalt läge i mitten av huskroppen mellan JYSK och Elkedjan. Förhoppningen är att en ny hyresgäst snart ska hitta dit.

Fastighetsmästaren hälsar JYSK och Elkedjan välkomna och hoppas att de ska trivas och göra bra affärer på Kiruna Handelsområde.