Kiruna Handelsområde ger Kiruna ett bredare utbud

Genom attraktiva lokaler och kundanpassade lösningar lockar Fastighetsmästaren allt fler butiks- och restaurangkedjor till Kiruna.

De senaste åren har Kiruna Handelsområde vuxit med över 11 000 kvm lokalyta. Fastighetsmästarens satsningar har lett till att nya företag har valt att etablera sig i Kiruna och sedan 2010 har man kunnat hälsa stora kedjor som Clas Ohlson, Rusta, Synsam och Burger King välkomna till stadens handelsområde.

Attraktiva lokaler och goda parkeringsmöjligheter lockar även etablerade Kirunaföretag att söka sig till området. Ett av de senaste tillskotten är Elkedjan som i januari lämnade en lokal i Kiruna centrum för en nybyggd butikslokal på Kiruna Handelsområde.

En annan butik som hittat hem är ÖoB som efter tio år på samma adress under 2014 valde att flytta till en nybyggd butikslokal på Kiruna Handelsområde. Nyetableringen blev en lyckad satsning och Kirunavaruhuset utsågs följande år till Årets ÖoB-varuhus i Sverige.

Intersport valde under samma år att utöka sin verksamhet i Kiruna genom att utöver den befintliga butiken i centrum även öppna en kompletterande butik på Kiruna Handelsområde, intill Clas Ohlson och ICA Kvantum. Även Café Oscar har valt att bedriva sin verksamhet både i centrum och på Kiruna Handelsområde.

JYSK är sedan länge hyresgäst hos Fastighetsmästaren och när behovet av en ny lokal växte skapade man tillsammans en kundanpassad lösning i nybyggd lokal. I början på 2017 kunde detaljhandelskedjan hälsa kunderna välkomna till en ljus och luftig butik på ca 1400 kvm, med gott om plats för ett större utbud och en attraktiv varuexponering.

För nästan exakt ett år sedan invigdes Kirunas och Norrbottens första Burger King mitt på handelsområdet, med inne- och uteservering, lekland och stans första drive-thru. Det varierade utbudet av restauranger och caféer innebär att Kiruna Handelsområde numera inte bara är en populär plats för shopping utan även för att träffas och umgås.