Kiruna Handelsområde Kiruna

Kiruna Handelsområde har växt de senaste tio åren och flera stora varumärken har etablerat sig här. Med ett brett utbud bestående av såväl lokala verksamheter som rikstäckande kedjor och varuhus, och ett varierat utbud av restauranger, har handelsområdet blivit en populär mötesplats i Kiruna.

Kiruna Handelsområde är beläget mellan två stadsdelar. Med sin placering mittemellan centrum och Lombolo är det en knutpunkt för lokaltrafiken samtidigt som det är gångavstånd till de båda områdena.

Det finns en stor bredd av butiker och ett högt kundantal per dag. Det finns cirka 1 000 parkeringsplatser och goda logistikmöjligheter för hantering av gods samt restauranger, fik och hotell. De attraktiva butikerna, de generösa öppettiderna, parkeringsutbudet och läget, i direkt anslutning till E10, lockar även många köpstarka kunder från Norge. Ett ytterligare plus är att området inte berörs av stadsflytten inom överskådlig tid.

Området har de senaste åren växt med över 11 000 kvadratmeter vilket har lett till att många valt att flytta sin verksamhet till handelsområdet och flertalet nya aktörer har valt att etablera verksamhet i Kiruna.

Fastighetsmästaren arbetar alltid i nära samråd med befintliga och potentiella aktörer på området för att ta fram en gemensam plan för att optimera kundupplevelsen.

– Vår målsättning är att fortsätta exploatera och knyta till oss ytterligare hyresgäster, potentialen är enorm och vi kan anpassa lokalerna helt efter företagens behov, säger Magnus Bäcktorp, VD på Fastighetsmästaren.

Presentation Kiruna Handelsområde PDF.

Björkis storslagna premiär

Den första butiken som flyttade pga Kiruna stadsomvandling valde att öppna upp i nybyggda lokaler på Kiruna Handelsområde. Läs NSD:s artikel.

Läs vidare

Rusta slog upp portarna

Varuhuset Rusta valde att öppna sitt nordligaste varuhus i Kiruna, det 69:e i ordningen. Norrbottens-Kuriren skriver om invigningen av lågpriskedjan Rustas invigning.

Läs vidare

Kappahl öppnat butik i Kiruna

Kappahl valde Kiruna Handelsområde i stället för centrum. - Det är en starkare handelsplats, och en till stor aktör gör vårt hus till ett starkare koncept.

Läs vidare

Rusning till gubbdagiset

NSD är på plats och rapporterar från den 300 personer långa kön vid Clas Ohlsons efterlängtade premiäröppning på Kiruna Handelsområde.

Läs vidare