Björkis Hundcenter, butik på Kiruna Handelsområde

Björkis Hundcenter har flyttat till nya lokaler på Kiruna Handelsområde. Det nya läget mellan Ö&B och Gottenassse ger bra synlighet.

Björkis Hundprodukter startade sin verksamhet med tillverkning av hundslädar för över 30 år sedan och är idag Kirunas ledande leverantör av professionella hundprodukter, allt från slädar till koppel och foder etc. På grund av gruvans utbredning i Kiruna måste Björkis, som första butik, flytta sin verksamhet till nya lokaler. Det var inget lätt beslut då man hade haft buti i de befintliga lokalerna i över 20 år. Valet föll på den nybyggda delen på handelsområdet Krämaren Välten.

– Jag kontaktade Magnus Bäcktorp på Fastighetsmästaren och berättade att vi var i behov av en ny butikslokal, berättar Sune Strålberg på Björkis.

Stor byggnation av nya lokaler pågick vid tillfället för etableringen av Rusta i Kiruna och det fanns planer och ritningar på ytterligare butikslokaler. Förhandling och utformning av lokal anpassad för butikens behov tog fart och snart var det bestämt att Björkis skulle bli en av de nya hyresgästerna på Krämaren Välten.
– Det är bra för oss att flytta till ett handelsområde tillsammans med andra butiker. Vi ökar tillgängligheten för våra befintliga kunder och kan samtidigt ta del av det kundflöde som redan finns, säger Sune.
Inom kort får Björkis Hundcenter fler grannar på den nya delen av handelsområdet då även Ö&B, Gottenasse och Café Oscar öppnar i anslutande lokaler på handelsområdet.
Spektakulär invigning
Invigningen i de nya lokalerna firades med ett stort jippo. Världens största hundsläde, som hade byggts dagen till ära, drog fram ägarna till butiken för att klippa invigningsbandet. Hundsläden som väger mellan 1-1,5 ton och måste dras av 24 hundar. Det är Björkis Hundprodukter, Fastighetsmästaren samt Solkraft Öst i Skellefteå som i ett gemensamt projekt har låtit bygga världens största hundsläde och Björkis, som släden har döpts till, finns placerad utanför butiken för alla att se på.
För mer information, besök www.bjorkis.com