Gymmet – fitnessverksamhet i gallerian Galaxen

I februari 2014 invigdes en ny verksamhet på nedre plan i gallerian Galaxen. Ett gym på totalt 800 kvm och med ett dagligt kundflöde på 100-250 besökare per dag är ytterligare en faktor som stärker Galaxens plats som Kiruna centrums mest naturliga mötesplats.

Fredrik Gunnelbrand har bedrivit gym- och fitnessverksamhet i Kiruna sedan 2003. Planer på att utveckla och expandera verksamheten hade funnits länge men i den tidigare lokalen fanns inte utrymme för detta. I slutet av 2013 när Fastighetsmästarens fick en lokal ledig i nedre plan av Galaxen, en galleria i Kiruna centrum, nappade han direkt.

I februari 2014 kunde man inviga Gymmets verksamhet i en nyrenoverad och fräsch lokal på 800 kvm, vilket är tre ggr så stort som den tidigare lokalen.  En del omarbetningar och anpassningar behövde göras för att anpassa lokalen i Galaxen till den nya verksamheten, bland annat har nya, stora och fräscha omklädningsrum med en gemensam bastu ordnats. Gymmet är mycket nöjda med både läget och utformningen av den nya lokalen och har gjort en rejäl satsning på sin konditionsavdelning. Från tidigare fyra löpband finns det idag nio stycken och man har även köpt in crosstrainers, fler cyklar, roddmaskiner och även en stakmaskin. Man har även ordnat ett MMA rum där det finns matta och boxsäckar för den som vill.
Tack vare att det är en galleria och inte finns några boende i huset kunde Gymmet utöka sina öppettider för att tillgodose kundernas önskemål. Varje dag 04:30 till 23:00 kan man träna. Ingången är genom Galaxens huvudentré, där man får dra sitt kort för att få upp dörrarna de tider då övriga delar av gallerian inte har öppet.
Bakgrund Gymmet Gym och Fitness i Kiruna
Gymmet har funnits i Kiruna sedan 2003 och sedan våren 2013  en gym- och fitnessverksamhet i Luleå. Förutom väldigt kundvänliga öppettider han man även en  butik med ett större utbud av både kläder och kosttillskott. Gymmet hade under 2013  2000 individuella besökare och mellan 100-250 besökare per dag. För mer information besök www.gymmet.nu.