Norrfinans, kontorslokal på Geologgatan, Kiruna

Sedan 2006 är Norrfinans vår hyresgäst på Geologgatan 2 i Kiruna. I lokalen arbetar nio anställda med försäkringsfrågor, i en miljö de själva beskriver som långsiktig, gedigen och förtroendeingivande.

Norrfinans bildades 1991 i Kiruna under namnet Försäkringsmäklarna. Till en början bestod företaget av tre anställda men under 2000-talet växte personalstyrkan och när det blev aktuellt att söka större lokaler vände sig Norrfinans till Fastighetsmästaren.

Som förmedlare av försäkringar är det viktigt att skapa ett gott första intryck. Det är också viktigt att vara lättillgänglig och därför föll valet på en lokal i centrala Kiruna. Fastigheten som tidigare tillhört Televerket hade stått tom en tid men vackra ursprungliga detaljer, i form av marmortrappa och burspråk, erbjöd en gedigen inramning för en ny verksamhet.

Norrfinans såg potentialen och vi tog därmed kontakt med Byggnadsbyrån Roland Isaksson AB som presenterade förslag på nya praktiska rumslösningar med större fönster för ett ökat ljusinsläpp. Förslaget mottogs med positiva omdömen och arbetet med att skapa Norrfinans nya kontor inleddes. Vid det vackra burspråket byggdes en trevlig kundtjänst med kök och fikarum intill. För inredningen anlitades Möbeltapetserare Kerstin Elmqvist som genom val av färger, möbler och tyger skapade en unik och skräddarsydd kontorsmiljö.
Fastighetsmästaren har som motto att bemöta förändringar med flexibilitet och när Norrfinans efter några år i den nya lokalen utökade sin personalstyrka valde vi att riva ner en vägg för att skapa tre nya rum till företaget. Idag har Norrfinans fått grannar i form av Telegrafens Kontorshotell som ägs av Fastighetsmästaren.
Anders Bergdahl på Norrfinans tycker det är trevligt med nya företag i fastigheten och ser fördelar med att kunna dra nytta av varandras verksamheter. Om samarbetet med Fastighetsmästaren säger han:
– Det fungerar mycket bra. De är snabba och flexibla och lätta att ha att göra med.
Bakgrund Norrfinans
Norrfinans är en opartisk rådgivare som skräddarsyr och upphandlar försäkringar där det är mest fördelaktigt för kunden. Företaget är en del av Norrfinanskoncernen där Norrfinans & Försäkring AB, Norrfinans Livförsäkringar AB, Norrfinans Företagsförsäkringar AB samt Norrfinans Partner AB ingår. Norrfinans finns på fem orter i Norrbotten och har sammanlagt 16 anställda.
För mer information, besök www.norrfinans.se