Rusta, varuhus på Kiruna Handelsområde

Hösten 2013 öppnade det nya varuhuset med pompa och ståt. Det är Rustas 69:e varuhus och i och med etableringen i Kiruna, även det nordligaste. Rusta var den första aktören i de nya byggnaderna på den utökade delen av handelsområdet.

Kort efter att Rusta öppnat på handelsområdet flyttade även Ö&B in vägg i vägg och i byggnaden bredvid fick de grannar som Björkis Hundcenter, godisbutiken Gottenasse och Café Oscar med sitt surdegsbageri.

Den nybyggda delen på handelsområdet har ett hundratal nya parkeringsplatser och det finns goda logistikmöjligheter för hantering av gods.

Byggnationen startade i november 2012 och löpte på enligt tidsplan så att inflyttning kunde ske mindre än ett år efter byggstart. Eftersom Rusta var först med att bestämma sig för att flytta in i den nya delen hade de möjlighet att välja storlek och utformning för butiken och det landade på en total yta på 2 100 kvadratmeter.

Rusta är nöjda med sin lokal och känner att det finns ett ordentligt tryck här i Kiruna.

– Det har fungerat bra. Så fort det har dykt upp något önskemål eller frågetecken så har Fastighetsmästaren löst det redan samma dag eller dagen efter, säger Daniel Andersson, butikschef i Kiruna.

Bakgrund Rusta
Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. Rusta har i dag 69 varuhus, från Kiruna i norr till Ystad i söder och över 1 100 anställda. Varuhusen är alltid placerade utanför stadskärnan där hyrorna är lägre och parkeringsplatserna fler. År 2011 omsatte Rusta 2 326 mkr. År 2012 beräknas omsättningen uppgå till över 2,6 miljarder kr. Mer än 55 000 kunder besöker Rusta varje dag. För mer information, besök www.rusta.se