Nya hyresgäster drar igång leklandet Gruvtrollet

Nu slås portarna till Gruvtrollets Lekland upp igen. Lördagen den 12 september är det dags för invigning av Nya Gruvtrollet med massor av skojigheter och aktiviteter och självklart är Gruvtrollet själv på plats för att hälsa alla välkomna.

Förra hösten stängdes Gruvtrollets Lekland när förre ägaren valde att avsluta sin verksamhet. Fastighetsmästaren/Telerit som äger lokalen valde då att köpa upp inventarierna/inredningen och namnet och hoppades att någon annan var intresserad av att ta upp verksamheten igen.

Nu är det dags att öppna upp igen i ny regi. Det är paret Maria och Fredrik Tornéus som driver Nya Gruvtrollets Lekland. Besökarna kommer att känna igen sig på det efterlängtade leklandet. En ordentlig uppfräschning har gjorts med nya ytskikt, omklädning av dynor i lekanläggningarna och en uppdatering av säkerheten för att följa de nya standarder som finns. Det finns också två nya hoppborgar och en del nyheter för de minsta barnen.

Man har även byggt ut köket och investerat i fläktar och ett ordentligt stekbord för att kunna erbjuda en utökad meny

– Vi hoppas att Kirunaborna kommer att trivas på det nya leklandet och att vi får regelbundna besökare. Vi kommer bland annat att ha en familjerabatt så att det ska vara möjligt att ta med sig hela familjen även om man är många barn. Vuxna går fortfarande gratis, precis som tidigare, säger Maria Tornéus.

Fastighetsmästaren önskar Maria och Fredrik välkomna och lycka till!