Premiär för RUSTA i Kiruna

Fastighetsmästaren hälsar Rusta välkommen som ny hyresgäst på Kirunas växande handelsområde.

Onsdagen den 25 september klockan 10.00 öppnade det nya varuhuset med pompa och ståt. Nyfikna Kirunabor var på plats redan en timme innan öppning för att få första tjing in i varuhuset.

Rusta är den första butiken som etablerar sig i de nya byggnaderna på den utökade delen av stormarknadsområdet med ett varuhus med en totalyta på 2.100 kvadratmeter (varav 1.835 är butiksyta). Inom kort får de grannar när Ö&B öppnar vägg i vägg i samma byggnad och i byggnaden bredvid flyttar Björkis Hundprodukter och Gottenasse in. Café Oscar öppnar också en ny servering med ett efterlängtat surdegsbageri.

Den nybyggda delen på Krämaren/Välten har ett hundratal nya parkeringsplatser och det finns goda logistikmöjligheter för hantering av gods.

Om Rusta

Varuhuset i Kiruna är Rustas nordligaste och den 69:e butiken i ordningen. Rusta har över 1 100 anställda och varuhusen är alltid placerade utanför stadskärnan där hyrorna är lägre och parkeringsplatserna fler. Detta, och den effektiva distributionen, kommer kunderna tillgodo genom lägre priser. År 2011 omsatte Rusta 2 326 mkr (exkl moms). År 2012 beräknas omsättningen uppgå till över 2,6 miljarder kr (exkl moms). Mer än 55 000 kunder besöker Rusta varje dag.