Snart öppnar Intersport på Kiruna Handelsområde

Intersport har funnits i Kiruna Centrum sedan 1985 och nu öppnar man en ny sportbutik belägen på Kiruna Handelsområde, den nya Intersportbutiken blir ett komplement till den befintliga i centrum.

Större varor ur sortimentet såsom skidor, cyklar, hockey, löpband och träningsmaskiner kommer att flytta till den nya butiken på handelsområdet där det finns bättre parkeringsmöjligheter.

I övrigt kommer den nya butiken att ha samma utbud som butiken i centrum.

– Vi ser det som ett komplement till den butik vi har i dag. På handelsområdet finns det gott om parkeringar och området har söndagsöppet. Vi blir också den första sportbutiken som etablerar sig där, säger Kjell Stålnacke, ägare av Intersport, Kiruna.

Att etablera sig på Kirunas växande stormarknadsområde är strategiskt även i ett längre perspektiv då det är placerat i riktning mot det nya centrum som ska skapas i samband med stadsflytten.

– I och med att vi förr eller senare ändå måste flytta så fanns det anledning att redan nu etablera en ny butik. Vi vet inte ännu hur en sådan här stadsflytt kommer att påverka centrumhandeln, säger Kjell Stålnacke.

Eftersom Intersport, med nuvarande butik, redan är hyresgäster hos Fastighetsmästaren så blev det naturligt att föra en dialog när planerna för utbyggnad av handelsområdet tog fart. Fastighetsmästaren ser mycket positivt på att få en sportkejda på området som ett naturligt komplement till övriga butiker. Intersport blir nu grannar med Clas Ohlson och ICA Kvantum.