Vi hälsar Burger King välkomna till Kiruna Handelsområde.

Måndagen den 12 september var det officiell öppning av Burger Kings restaurang på Kiruna Handelsområde, förutom Sveriges nordligaste är det även Norrbottens enda Burger King restaurang.

Så här skriver Burger King i sitt pressmeddelande:

Måndagen den 12 september tänds grillarna på den nya Burger King® restaurangen i Kiruna på Österleden 8. Restaurangen öppnas av Railway Burger AB och är franchisetagarens första BURGER KING® restaurang.

”Detta blir vår och Norrbottens första BURGER KING® restaurang och det känns otroligt bra att kunna erbjuda Kiruna ca 25 nya arbetstillfällen och ett helt nytt restaurangkoncept med grillade hamburgare av 100% nötkött. Jag tror att detta kommer bli uppskattat av kirunaborna” säger Filip Nordmark, Restaurangchef.

Restaurangen ligger mitt i Kirunas Storhandelsområde i direkt anslutning till flertalet butiker så som ICA, Intersport och Clas Olsson och med gångavstånd till områdets övriga köpcenter och kedjor. Det finns 73 sittplatser, uteservering, lekland och stans första drive thru. Lokalen har byggts efter Burger King® inredningskoncept 20/20 Light, med digitala menydisplayer och ett färgschema i ljusa skandinaviska toner som skapar en känsla av modernism. Konceptet är en del i Burger King®satsningen på att förnya restaurangmiljöerna och att utveckla en tydligare restaurangprofilering.

”Burger King® befinner sig i en stark tillväxtfas och nyetableringar är ett viktigt steg i ledet på vår fortsatta utvecklingsresa. Det känns extra bra att vi nu etablerar oss på en ort som Kiruna och att vi i och med det äntligen finns på plats i Norrbotten. Det finns ett stort intresse för Kiruna både nationellt och internationellt i och med stadsflytten, ICEHOTEL och den ökande turismen. Därför känns det bra att vår 119:e etablering i Sverige hamnar just här.”, säger Ole Erik Samseth, Skandinavisk Marknads-och kommunikationsdirektör Burger King, King Food.