Årets företagare i Kiruna

Telerit vann pris som Årets företagare!

Priset delades ut på Kirunagalan den 17 januari med motiveringen:

”Dessa företagare är goda förebilder och ambassadörer och har visat prov på hög kreativitet och företagsamhet, såväl i som utanför Kiruna. Genom stora investeringar i stadsomvandlingens Kiruna har de visat handlingskraft och mod, där andra tvekat eller avvaktat. Med deras satsningar kommer Kiruna att växa och om alla spännande idéer förverkligas, kommer kirunaborna att få än mer att glädjas över i framtiden.”

Fastighetsmästaren, där bolaget Telerit ingår, har under flera år arbetat med att utveckla handelsområdet Krämaren Välten där man under de senaste åren har utökat med nybyggnation av butiksytor på cirka 10.000 kvm. Samtidigt äger man många av de mest centrala fastigheterna där man också arbetar aktivt med att skapa ett attraktivt centrum. Bland annat har Kiruna Stadsbibliotek flyttat in i en central lokal senaste året vilket inte bara har blivit ett upplyft för biblioteket utan för hela centrum med en ny central samlingsplats för gamla som unga.

– Vi arbetar också hela tiden med att locka hit nya handlare, både stora som små. Kiruna är unikt med en speciell målgrupp, hög medelinkomst och många norska shoppingturister och vi har de senaste åren lyckats locka hit kedjor som Clas Ohlson och Rusta genom att erbjuda butiksanpassade lokaler etc, säger Magnus Bäcktorp.