Vi hälsar NPC välkommen som ny hyresgäst i fastigheten Lombia 2

NPC (Nordic Performance Center) utökar sin verksamhet och har förutom ett gym i Boden nu även öppnat ett gym i Kiruna.

Bröderna Christian och Jesper Naartijärvi startade sitt bolag NPC förra året och öppnade då ett gym i Boden. Tanken från början var att vänta med att öppna gym i Kiruna till omkring 2022-2023 men när möjligheten för en bra lokal dök upp bestämde de sig för att satsa redan i år.

Den 20 november i år öppnade de sitt andra gym, den här gången i Kiruna och då i fastigheten Lombia 2 där bland annat Crossfit och Gruvtrollets lekland tidigare funnits. Tankar på att utöka med fler gym i Norra Norrbotten finns och om läget med Covid-19 lugnat ner sig kanske det blir aktuellt redan under nästa år.

Bröderna som båda har utbildat sig, jobbat och skaffat sig erfarenhet har länge tänkt på att starta eget företag och när de bestämde sig för att det skulle bli gym de skulle driva ville de skapa premium-gym med bra utbud och bredd i anläggningarna samt fin design och digitala lösningar. Hos NPC kan du enkelt bli medlem och ta dig in i anläggningarna utan att träffa en fysisk person.

Den stora invigningen som var tänkt att hållas kunde inte genomföras då corona-restriktionerna skärptes precis innan, men Christian berättar att de trots omständigheterna fick en bra öppning och att deras gym är en stor genomtänkt anläggning som kan ta ganska mycket folk utan stor risk för smittspridning. Som ett exempel så är deras friviktsytor, kryssdrag och hantlar utspridda på flera ställen – detta inte bara med tanke på corona utan en strategi de har på sina anläggningar annars också.

Första tiden har löpt på helt ok och de hoppas att detta ska vara den värsta tiden och att det sedan ska bli bättre och de kan köra igång sin marknadsföring och bara köra på med de tankar och ideér de har. De känner sig inte oroliga i dagsläget.

Lokalanpassningen som gjordes i samarbete med Fastighetsmästaren tycker de har varit smidig  med bra dialog och alla hinder som uppstått har klarats av på ett bra sätt. De tycker också att samarbetet med Fastighetsmästaren varit bra från första början och de tycker vi har en bra dialog.